Dursun Yalım Fen Lisesi


Vizyon: Fen ve matematik alanlarında bilim insanı yetiştirilmesine kaynaklık eden, başarısını kanıtlamış model bir okul olmak, öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak bilgili, becerikli, öz güvenli, sorunların çözümünde akılcı yöntemleri kullanan, bilgi toplumunun gereği olan -araştırmacılar- olarak yetişen, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuran, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilere sahip olan, liderlik özelliklerinin yanı sara, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın ve milli-manevi değerlerine saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.

Misyon: Fen ve matematik alanlarında üstün yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirerek,ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi için çabalayan, milli-manevi değerlerimize bağlı, yeni teknolojileri kullanabilen, sosyal becerileri yüksek, kaliteli bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin; günün teknolojisini kullanarak, bilimsel çalışmalara yönlendirmek, değişimin ve gelişimin farkında olmalarını sağlamak, bilgilerini becerileriyle birleştirerek yeni bilgi ve projeler üretebilmek, donanımlı olarak bir yüksek öğretim kurumlarına gitmelerini sağlamak ve iyi bir insan olarak yetişmelerine rehber olmaktır.

Başarılar: -

Saatler: 08.45-15.50
Isınma: KALORİFER
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Taban Puan: 423
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuz 2014-2015 eğitim-öğretim yılında açılmıştır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda futbol - voleybol - basketbol - yüzme - satranç - futsal ve masa tenisi takımları mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz her sene TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI etkinliğine katılmaktadır. Çeşitli yarışmalarda öğrencilerimiz projeleri ile okulumuzu temsil etmektedir.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda proje sınıfı mevcut olup, proje çalışmaları devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: ERASMUS+ K101 projesi kapsamında "Dünyaya Açılan Pencere: Teknoloji", (The Window to the World: Technology) projemiz bulunmaktadır.

Telefon - Okul 276 618 33 76

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://dursunyalimfenlisesi.meb.k12.tr

Adres - Cumhuriyet Caddesi Onur Sokak 64800 Sivaslı/UŞAK

Öğretmen :24
Öğrenci :342
Derslik :22
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :6
Kimya Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :400
Yemekhane :2
Revir:3
Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - Sivaslı / Uşak

Adres - Cumhuriyet Caddesi Onur Sokak 64800 Sivaslı/UŞAK

Ulaşım İl merkezine minibüslerle sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Sivaslı İlçe Merkezinde bulunmaktadır. Uşak İline 34 kilometre mesafededir.