Tarihçe

Tarihçe

Dursun YALIM, Uşak iline bağlı Sivaslı ilçesinde 06.05.1946 tarihinde doğmuştur. Memur bir babanın  beş çocuğundan biri olan Dursun YALIM, ilk ve orta okulu Sivaslı Merkezde bitirmiştir. Daha sonra Uşak'ta açılan Uşak-Kız Öğretmen Okulu sınavlarına girerek kazanmış ve 1968 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Uşak ili Eşme ilçesine bağlı Köylüoğlu Köyüne ilkokul öğretmeni olarak atanmıştır. Aynı okulda öğretmenlik yapan Birgül Hanım ile evlenmiş ve bu evlilikten Özkan YALIM ve Mustafa YALIM adında iki oğlu olmuştur.

Kütahya ve ilçeleri ile Uşak ve ilçelerinde sınıf öğretmeni ve fen bilgisi öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra 1996 yılında emekli olmuştur.

Vatanını ve milletini çok seven, kız çozuklarının okuması için gayret göseren, ailesi ve ülkesi için güzel şeyler yapmaya çalışan nadide bir öğretmen emeklisi olan Dursun YALIM, ne yazık ki fani ömrünü 09.01.2010 tarihinde Sivaslı-Uşak karayolunda geçirdiği elim bir kaza sonucu tamamlayarak sevdiklerinden ayrıldı. Geride vatanına, milletine faydalı iki evlat, dört torun ve yetiştirdiği öğrencilerini bıraktı.

Uşak milletvekilliği yapmakta olan büyük oğlu Özkan YALIM tarafından 2014 yılında okumayı ve okutmayı çok seven babası Dursun  YALIM adına yaptırılan Sivaslı Dursun Yalım Fen Lisesi ile merhum öğretmenimizin adı ve hissiyatı yaşatılmaya çalışılmaktadır. Mekanı cennet olsun...

18.10.2022 864